Tijdens de Open Bedrijven Route op 8 maart is jong en oud van harte welkom om te zien wat er binnen de muren van het Deurnese bedrijfsleven gebeurt. Van 11.00 – 16.00 uur plaatsen tal van ondernemers hun bedrijf in de spotlights voor een kijkje achter deuren die normaal voor jou gesloten blijven.

 

Uitgelicht: VKV Kunststof Verspaning

 

Een van deze ondernemers is Jos Vlemmix, directeur bij VKV Kunststof Verspaning, gevestigd aan de Industrieweg 19c in Deurne.

Een vak met toekomst
“Zonder techniek staat de wereld stil. Techneuten zijn daarom ontzettend belangrijk, maar hieraan is een flink tekort,” vertelt Jos Vlemmix, directeur bij VKV Kunststof Verspaning. “Ik kijk ernaar uit om mensen tijdens de Open Bedrijven Route te laten zien met wat voor mooi product we werken, en ze te laten ontdekken hoe gaaf het is wat wij hier doen. We zijn een erkend leerbedrijf, wat betekent dat we jongeren graag klaarstomen voor een toekomst in de techniek.”

Kunststofbewerking
Het bedrijf van Jos is gespecialiseerd in kunststofbewerking. “Met computergestuurde machines frezen we kunststof precisie onderdelen voor de machinebouw. Dit doen we onder andere voor de medische- en voedingsmiddelen industrie, de hightech- en verpakkingsindustrie en voor de agrarische- en farmaceutische industrie. Onze klanten bevinden zich in Nederland, België en Duitsland.”

Van kippenstal naar hightech machinepark
Als medewerker bij een kunststofbedrijf, maakte Jos op 24-jarige leeftijd de overstap naar zelf ondernemen. “Ik huurde een oude kippenstal en schafte een compressor en een machine aan om naast mijn werk wat te ‘hobbyen’. Dat liep al snel uit de hand. Ik zei mijn vaste baan op en verhuisde met mijn bedrijf naar de Industrieweg in Deurne.” Inmiddels beschikt de 31-jarige ondernemer over een hightech machinepark van 700 m2.

Hechte, jonge club
“Samen met zo’n 10 personeelsleden zet ik alles in het werk om aan de strenge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen. Met elkaar vormen we een hechte, jonge club. Wat wij doen is het tegenovergestelde van massaproductie: we maken producten op maat, naar de wens van de klant. Dit zijn vooral kleine series of enkele producten. Onze medewerkers doorlopen het gehele productieproces. Dat maakt het werk erg interessant en afwisselend. Binnen enkele jaren wil ik qua productie nog flink groeien. Daar kunnen we heel goed extra technici bij gebruiken.”

BBL werken/leren traject                    
Jos: “Onze deur staat wagenwijd open voor jonge mensen die gedreven zijn om in de techniek te werken. Daarom leid ik graag leerlingen op via een BBL werken/leren traject. Tijdens de Open Bedrijven Route zijn er verschillende BBL-leerlingen hier aanwezig om te vertellen over hun ervaringen.” Nieuwsgierig? Bezoek VKV Kunststof Verspaning op 8 maart tussen 11.00 – 16.00 uur. Ga naar www.bedrijvenroutedeurne.nl voor meer info en de deelnemende bedrijven.

NIEUWS

De organisatie van de Open Bedrijven Route heeft op dinsdag 3 maart besloten om de Open Bedrijven Route 2020 niet door te laten gaan. Dit besluit is genomen omdat meerdere bedrijven hebben aangegeven niet te willen deelnemen. De Open Bedrijven Route zou plaatsvinden op zondag 8 maart. Lees verder.
Website door Buro TARGET